School information system development for iOS

OData support
Supervisor:
Dr. Forstner Bertalan
Department of Automation and Applied Informatics

Napjainkban az emberek a számukra érdekes online tartalmakat javarészt okostelefonjukat használva érik el. Ez különösképpen igaz a fiatalabb korosztályra, akik fogékonyak a technológiai újításokra. Ezért is fontos, hogy egy – elsősorban az ifjúságot foglalkoztató – táncegyesület a célközönsége számára releváns információit korszerűen és kényelmesen tárja eléjük.

A dolgozat célja, hogy bemutassa egy ilyen korszerű információs rendszer prototípusának legfőbb komponenseit és azok megvalósítását a tervezéstől kezdve, a fejlesztésen keresztül egészen a tesztelésig. A bemutatás során a fejlesztés egyes fázisainál külön fogom részletezni a célközönség számára kézzel fogható mobil alkalmazást és az ezt kiszolgáló szerver oldali alkalmazást. Továbbá ismertetni fogom mindkét platformon az általam is használt technológiákat, tervezési mintákat, külső komponenseket és a fejlesztés közben fellépő nehézségeket és dilemmákat.

A szakdolgozat elsősorban fejlesztői szemszögből közelíti meg az alkalmazás fejlesztésének lépéseit és kihívásait. Habár szó lesz arról is, hogy milyen felhasználói szempontokat érdemes figyelembe venni egy mobilalkalmazás tervezésekor, arra azonban már nem tér ki, hogy a fejlesztést követően milyen további lépések szükségesek, hogy a forráskódból termék váljon.

Downloads

Please sign in to download the files of this thesis.