Dimensioning UMTS/3G mobile networks

OData support
Supervisor:
Dr. Mitcsenkov Attila Demeter
Department of Telecommunications and Media Informatics

Sommaire

A feladat leírása:

Annak ellenére, hogy a megjelenése LTE mobil hálózatok, együttélés a fejlődő UMTS és LTE hálózatok várható az elkövetkező években. A gyors fejlődése a mobil adatforgalom mozgatja a fókuszt a lefedettség tervezési kapacitás tervezés mobil hálózatok. Vannak különböző megközelítések, hogy a szükséges kapacitás, pl hozzátéve kis sejtek, és integrált alkalmazása heterogén rádiós hozzáférési hálózatok.

Független az adott technológiai megoldások, alapvető mérnöki feladat a méretezési a rádiós hozzáférési hálózat, azaz annak meghatározása, az antenna sűrűség, hogy a szükséges forgalmi kapacitás. Az összetett feladat méretezése heterogén mobil hálózat megköveteli, többek között, a tudás és eszközök 3G mobilhálózat méretezés, ami a feladata a végzős hallgató.

A leírt feladat tartalmaznia kell a következőket:

Szakirodalom áttekintése, és fejleszteni annak megértését, 3G mobil hálózat rádiós interfész, valamint a interefence sejtek közötti (tekintettel a frekvencia újrafelhasználás).

Vizsgáljuk meg a matematikai képletek descibing jel terjedési, és határozza meg a kiszámítására vonatkozó módszereket viszonyát adatsebességnél kereslet és a szükséges sávszélességgel a rendszerben.

Tervezése és megvalósítása a 3G mobil hálózat méretezési szoftver modul, amely képes:

• meghatározza a szükséges antenna sűrűség

• tekintetében előre meghatározott forgalmi sűrűség

• tekintettel jel csillapítás jellemzőit városi környezetben

• és a cellán belüli interferencia egy 3G mobilhálózat

Tesztelje a megvalósított szoftver modul az esettanulmányok használják általánosan használt kiadványok a területen, és végül dokumentációt készít a megvalósított szoftver modul, és a numerikus eredményeket az esettanulmány értékeléseket.

Downloads

Please sign in to download the files of this thesis.