2,5D platformer játék fejlesztése Unity3D keretrendszer segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magdics Milán
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mobiljátékok egyre nagyobb részt hasítanak ki maguknak a játékipar bevételeiből. Ez több okra vezethető vissza: míg néhány éve az okostelefon még különlegességnek, csak a fiatalabb korcsoportok számára érthető és befogadható technológiának számított, napjainkban már bárki számára hozzáférhető alkalmazások is készülnek az okostelefonokra és táblagépekre, és mindeközben a mobil eszközök által használt hardware teljesítménye is évente sokszorosára ugrik.

A félév során készülő szakdolgozatom célja egy 2,5 dimenziós platformerjáték elkészítése mobil eszközökre Unity3D környezet segítségével. Ennek a játéknak már létezik egy prototípusa, melyet a szakmai gyakorlatom során készítettem el Android platformra. A Unity-vel való fejlesztés egyik legnagyobb előnye a nagyrészt platformfüggetlen kód, így különösen fontosnak tartom, hogy Android és iOS platformokra is elkészüljön a játék. Ha csak egy platformot jelölnénk ki, kihasználatlanul hagynánk a Unity egyik legnagyobb előnyét.

Dolgozatomban először nagyon röviden és magas szinten bemutatom a Unity3D fejlesztőkörnyezetet, majd a fejlesztést az iOS platform fejlesztőkörnyezetének összeállításával fogom kezdeni. Mielőtt a játék továbbfejlesztésébe kezdenék a már létező prototípust felhasználva, mindenképpen kitérek a kiinduló állapot rövid ismertetésére, ezzel biztosítva, hogy a szakmai gyakorlat során elvégzett munka élesen elváljon a szakdolgozat keretein belül elvégzett fejlesztésektől. Ezután kijelölöm a fejlesztés főbb céljait és az oda vezető köztes lépéseket, majd fokozatosan és részletesen beszámolok a tervezési megfontolásokról, a fejlesztés folyamatáról és minden olyan probléma megoldásáról, melyekbe a munka folyamán ütköztem. A megvalósítás közben külön kitérek azokra a problémákra, melyek megoldása során a platformfüggetlenség megtartására különösen ügyelnem kellett.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.