3D felhasználói interfész intelligens otthonban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Zainkó Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban egyre elterjedtebbek az intelligens berendezések a lakásokban, ezekkel együtt pedig felmerült az igény ezek egyszerű, központosított kezelésére. Az intelligens otthon irányító rendszerek kialakítása nem triviális feladat, jelen diplomamunka célja egy ilyen funkciót ellátó modul csoport elkészítése. A megvalósított rendszer tartalmaz egy központi irányító modult, valamint különböző bemeneti és kimeneti egységeket, amelyeknek segítségével

egy intelligens otthon berendezéseit irányítani tudjuk.

A diplomamunkában elkészített rendszer érdekessége, hogy a vezérlést a felhasználó Kinect segítségével végzi. Pusztán mozdulatainak segítségével képes a lakásban megtalálható eszközök állapotát módosítani, azokról információkat lekérdezni. A gesztusok felismerése, azok meghatározása és testreszabása szintén része a feladatnak.

A visszacsatolást a fizikai eszközök állapotváltozása, valamint a virtuálisan megjelenített lakásmodellben történt változások adják. A rendszer működése demonstrálható a tanszéken található intelligens otthon webes interfészéhez való csatlakozással.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.