3D kéz-modellek illesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Haidegger Tamás Péter
Villamosmérnöki és Informatikai Kar Dékáni Hivatal

A háromdimenziós vizualizáció egyre nagyobb szerepet kap az orvostudomány különféle területein. Egy 3D modell segítségével gyorsabban szerezhetünk mélyebb ismereteket egy objektumról, mintha pusztán képekből próbálnánk meg összerakni az objektum modelljét.

Ugyanakkor a 3D modellekre valódi kamera által készített képekből, a modellre illeszkedő textúrát előállítani, vagy a kamera képe által 3D modellt készíteni nem egyszerű feladat. A megoldás során mind képfeldolgozási, mind képszintetizálási problémák megoldására van szükség.

A diplomamunkám ismerteti a 3D megjelenítés alapjait, valamint a „Semmelweis Scanner” készülék, mint platform használatát. Ismerteti a 3D modellekre illeszkedő textúrák előállításának egy közel automatikus módját, illetve összehasonlít több kipróbált textúra generálási eljárást. Ezen kívül szó esik még olyan módszerekről is, ahol a 3D térháló nem előre legyártott, hanem generálás eredménye. A dokumentum továbbá kitér a kézen könnyen, illetve nehezen detektálható jellegzetes pontok lokalizálására, melyek megkeresése szükséges a textúra generálásához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.