3D lézerscanner display modul programozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A témám a tanszéken található 3D lézerszkennerhez kapcsolódik. Ez az eszköz képes egy tárgy alakjának feltérképezésére és ebből számítógépes modell megalkotására. A projekt évek óta folyamatosan fut. Több hallgató valósított meg számos funkciót ezek némelyike éles környezetben is bizonyította a technológia alkalmazhatóságát. A hardverben azonban vannak még további kiaknázatlan lehetőségek, a projektben pedig megvalósításra váró feladatok.

Az egyik ilyen feladat az eszközhöz tervezett megjelenítő modul elkészítése. Ennek célja, hogy a szkenner részeként kényelmes és azonnal elérhető felületet biztosítson a felhasználó számára. Folyamatos visszajelzést kell adnia a szkenner belső állapotáról, valamint lehetővé kell tennie, hogy bizonyos alapvető beavatkozásokat közvetlenül, a rendszerhez kapcsolt számítógép nélkül is el lehessen végezni. Ehhez folyamatosan kommunikálnia kell a motorok és perifériák vezérléséért felelős, a számítógéppel is kapcsolatot fenntartó mikrovezérlővel.

A megjelenítő panel hardvere korábban már elkészült. Mostanáig viszont nem volt még tesztelve, és szoftver sem készült hozzá. Az én feladatom volt a hardver teljes körű vizsgálata, tesztelése, az esetlegesen szükséges javítások elvégzése. A végleges felhasználói felület tervezése a korábbi koncepció szintű tervek alapján. Valamint a végleges szoftver implementációja, amely biztosítja a megbízható stabil kommunikációt a rendszerben található másik vezérlővel, grafikus felhasználói felületet nyújt, és kezeli a felhasználói beavatkozásokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.