3D szkenner display vezérlőjének programozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A tanszéken működik egy aktív triangulációs 3D lézerszkenner, amely képes a céltárgyról 3D CAD modellt készíteni. A tárgyat két léptetőmotor mozgatja, miközben egy vonallézer világítja meg. A visszaverődő sugarakat egy nagy felbontású kamera rögzíti, majd ezekből a képekből a számítógépen futó szoftver megalkotja a 3D modellt.

A szkenner vezérlését egy beágyazott mikrokontroller végzi, melyet több hallgató több féléven keresztül fejlesztett, végül Katona Máté munkájának köszönhetően nyerte el jelenlegi állapotát. A rendszer része még egy kijelző panel, amely a kontrollerrel áll összeköttetésben. Ezen a panelen szeretnénk megjeleníteni a rendszer részegységeinek releváns adatait, valamint ezen keresztül szeretnénk elérni a kontroller egyszerű funkcióit. A panel hardverét szintén Katona Máté véglegesítette, azonban az előbb leírt feladatokat megvalósító szoftver még nem készült el.

A hardvert gyakorlatilag nyersen kaptam, ezért az első feladatom a panel élesztése és az esetleges hibák javítása volt. A további szükséges hardveres módosítások elvégzése után következett a fő feladatom, a panel szoftverének kifejlesztése és tesztelése, valamint a megjelenített adatok helyességének és a felhasználói beállítások helyes alkalmazásának igazolása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.