3D szkenner illesztése az Úthálózat Védelmi Rendszer mérőállomás moduljához

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre fontosabb feladat az országos szintű rendszerek fejlesztése, működésük korszerűsítése. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megrendelésére készülő Úthálózat Védelmi Rendszer (röviden ÚVR) az országos teherforgalom követését, útvonalengedélyek kiállítását és ellenőrzését hivatott segíteni. Ezen rendszer részét képezi a Mérőállomás modul, melynek feladata többek között a beérkező járművek adatainak megállapítása a rendelkezésre álló eszközök használatával.

A szakdolgozat célja a járművek méreteinek automatikus megmérésére szolgáló Voltra MultiSens-3D szkenner beépítése a Mérőállomás modulba. A mérési folyamat automatizálása által nagyban gyorsítható és könnyíthető az állomás kezelőinek munkája.

A dolgozat első része az eszköz és a modul a feladat szempontjából lényeges tulajdonságainak és működésének bemutatását tartalmazza, majd ezt követően részletes leírást ad a kommunikáció megvalósításának folyamatáról. Végül az elkészült megoldás teszteléséhez szükséges, a szkenner működését szimuláló szoftver elkészítése, valamint maga a tesztelés kerül dokumentálásra.

A feladat legnagyobb előnye, hogy a megoldása által betekintést nyerhetek egy komplex rendszer felépítésébe, fejlesztésének lépéseibe, valamint segíthetem a projekt minél hamarabbi elkészülését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.