3D-s görbehálózatok létrehozása szabadkézi vázlatok alapján

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Várady Tamás László
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A néhány kontúrvonallal lerajzolt összetett tárgyakról az agyban pontos kép alakul ki: villámgyorsan kiegészíti és térbeli formává alakítja a képet. Ezt használjuk ki a mérnöki rajzok vagy a formatervezés során született ábrák, illetve a művészek által papírra vetett alakzatok felismerésénél is. Ez a fajta vizuális kommunikáció egyszerű, hatékony és természetes módja az információ átadásnak.

A skicceléshez a legmegfelelőbb médium a papír és más eszközök mint például a radír. Ezeket az egyszerű dolgokat a művészek nagyon sokoldalúan, kreatívan és hatékonyan használják fel egészen összetett vizuális hatások előállításához.

A kitűzött fejlesztési feladat egy olyan felhasználóbarát szabadkézi rajzolást lehetővé tévő grafikus interfész kialakítása, ami papírközeli rajzélményt nyújt a rajzoló számára.

A médium grafikus tablet vagy speciális érintőképernyős monitor és megfelelő digitális toll.

A rajzolás síkképernyőn, szabad-formájú térbeli skiccelés formájában valósul meg. A megrajzolt görbék szerkesztése pedig speciális gesztúrák segítségével lesz lehetséges. További cél, hogy az elkészült rajzból térbeli, konzisztens és könnyen módosítható, összefüggő görbehálót hozzunk létre, amely alkalmas sima felületek kifeszítésére, és amiből számítógépes modell is előállítható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.