8 bemenetű és 8 kimenetű 3GSDI mátrix

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Diplomaterv feladatom célja a Lightware Kft. 8 bemenettel és 8 kimenettel rendelkező, SDI jeleket kapcsoló videómátrix működtető szoftverének megírása a rajta található STM32 mikrokontrollerre.

A feladat elvégzése során megismerkedtem a nagysebességű, soros digitális videó átvitelt lehetővé tevő SDI jelek szabványaival, melyeket részletesen bemutatok. A hardver lehetőségeinek megismerése, élesztése és bemérése után a szoftver specifikációját készítettem el, amely alapján a forráskódot implementáltam.

Fontos volt, hogy a firmware illeszkedjen a cég már meglévő termékeinek szoftver architektúrájához, működéséhez. A mátrix működése szempontjából lényeges, hogy külső genlock jel megléte esetén a bemenetek közti váltás a genlock jellel szinkronban, szabvány által meghatározott időben történjen. A hibakezelés, és az események, hibák nyomon követése is nagyobb hangsúlyt kapott, mivel a termékben költséghatékony megoldásként EEPROM-ban tároljuk a hibanaplót.

A szoftver megírása után elkészítettem az eszköz beágyazott weblapját. A kész eszköz tesztelését elvégeztük, a termék sorozatgyártásához szükséges utasítás elkészült.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.