A COPI mint helyalapú közösségi alkalmazás fejlesztése Windows Phone 7 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Madari István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak az okostelefonok. Számos vállalat szeretne érvényesülni a piacon. Régi piacvezető cégek veszítették el erős pozíciójukat és mások erősödtek meg. A jelenlegi kép azt mutatja, hogy a telefonok piacán a még mindig szoftveróriásnak számító Microsoft is lemaradásban van. Ezen szerettek volna változtatni és az élvonalba kerülni, mikor megalkották új mobil operációs rendszerüket a Windows Phone 7-et. Ezzel egy új ösvényre léptek két évvel ezelőtt, ami sokak szerint beleértve engem is jó döntésnek fog bizonyulni a közeljövőben.

Feladatomnak egy az új rendszeren hiánypótlónak számító alkalmazás tervezését és fejlesztését kaptam. Dolgozatomban a platform sajátosságait, a tervezésre és fejlesztésre gyakorolt hatásait mutatom be az alkalmazásfunkcióin végig vezetve.

Az alkalmazás olyan jelenleg népszerű trendekre épít, mint a közösségi szolgáltatások és a lokalizáció. Az emberek alapvető jellemvonása, hogy szeretnek másokkal kapcsolatba kerülni, erre a mobiltelefonok használata pedig egy ma már nagyon természetesnek vett lehetőség. Mivel a technológia biztosítja, hogy meghatározzuk egy telefon földrajzi helyzetét, lehetőségünk van meghatározni a tulajdonosaik helyzetét is. Nem is nagyon lehetne jobb felületet elképzelni egy olyan alkalmazásnak, amit másokkal való kapcsolattartásra tervezünk, de a másik fél kiválasztásában nem a személye a fontos igazán, hanem az aktuális tartózkodási helye.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.