A LEDE projekt tesztelésének megtervezése, megvalósítása és működtetése

OData támogatás
Konzulens:
Sógorné Dr. Balla Katalin
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatom tárgyalja a szoftvertesztelés alapjait, a tesztelés folyamatát és a tesztautomatizálást Robot Framework és Selenium használatával.

A LEDE projekt egy GNU/Linux operációs rendszer. Szabadon bővíthető, csomagkezelővel felszerelt és speciálisan wireless routerek és beágyazott rendszerek számára fejlesztették. A LEDE projekt alapja az OpenWrt. A magját a Linux kernel adja, melyet aktívan fejlesztenek és jól ismert a magas biztonsági követelményeiről.

A LEDE projekt tesztelése egy nagyon érdekes területe a szoftvertesztelésnek a nyílt forráskódú és beágyazott szoftverek ökoszisztémájában. Nincs sok hasonló projekt, mely rendelkezik meghatározott teszt stratégiával, teszttervvel vagy akár automatizált tesztesetekkel, amelyeket ennek a szakdolgozatnak a keretében ehhez a projekthez kifejlesztettem.

A Robot keretrendszer egy általános tesztautomatizálisi keretrendszer elfogadási teszteléshez és elfogadási teszt-alapú fejlesztéshez. Selenium2Library segítségével képes használni a Selenium webdrivereket, melyek a legtöbb népszerű webböngésző számára elérhetőek, hogy automatizálni lehessen a weboldalakon történő felhasználói tevékenységet és szimulálni a valós eseménysorokat. Ezt alkalmaztam a LEDE projekt teszt eseteinek kialakítására és futtatására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.