A Microsoft Robotics Studio Alkalmazása

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Microsoft Robotics Studio alkalmazása egy izgalmas területe lehet a mérnöki munkának. Segítségével megismerkedhetünk a robotok programozásával, és tágabb betekintést nyerhetünk a robotok világába.

Először szükségünk van az elméleti alapokra, hogy meg tudjuk érteni, miért szükségesek a robotok a mindennapi életben. Érdemes a robotok kialakulásától elkezdeni a történelmi áttekintést, egészen addig, míg eljutunk a mai robotokig. A másik fontos dolog, hogy megértsük a robotok működését. Ebben segítségünkre van a robotok felépítésének és különböző fajtáinak az áttanulmányozása.

Hasonlóképpen a Microsoft Robotics Studio-t is tanulmányoznunk kell. Ez a fejlesztői környezet számos lehetőséget rejt magában. A használatának mélyebb elsajátításához szükséges a felépítésének és moduljainak bővebb ismerete. A különleges programozási metódusát és a szimulációs lehetőségeit is lehetőségünk van áttekinteni. Több példán keresztül is megfigyelhetjük a szimulációs felület adta lehetőségeket.

Az ezt követő fejezetben megismerkedünk egy konkrét robot hardverrel, amelyet később használni is fogunk. Ez a hardver a LEGO Mindstorms NXT robotja. Részletesen megismerkedünk a robot által adott lehetőségekkel, és annak felépítésével. Áttanulmányozzuk az alkotóelemek tulajdonságait és működésüket.

A következő fejezetben megépítünk egy LEGO TriBot modellt, amit a Microsoft Robotics Studio segítségével programozunk fel. A programkód funkcióit valamint a konkrét megvalósítást lépésről lépésre elemezzük.

Az utolsó fejezetben néhány érdekes példa szerepel arról, hogyan lehet felhasználni a LEGO robotokat valamint a Microsoft Robotics Studio-t a mindennapokban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.