A SOAP, REST és gRPC technológiák összehasonlítása Java és Android környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatom elkészítése során igyekeztem egy olyan projekten bemutatni és összehasonlítani témám három technológiáját, mely nem annyira száraz, komplexebb felépítésű és élvez némi létjogosultságot a jelenlegi felsőoktatási világban. Megoldást nyújt az oktatott tárgyak követelményeinek nyilvántartására, segítséget biztosít a hallgatók véleményének közre adásában.

A projekt tervezésétől az elkészült szolgáltatáson végzett mérésekig bemutatom a folyamatot, elemzem a technológiák implementációja során szükséges lépéseket, valamint értékelem a tapasztaltakat. A megvalósítás során törekedtem a protokollok által lehetővé tett heterogén rendszert alkotni, mely több platformot is igénybe vesz, hiszen szerver oldali alkalmazásaim linux operációs rendszeren, míg a kliens applikáció Android-os okostelefonon fut.

A feladat komplexitásához hozzá tartozik, a kliens alkalmazás felületének tervezése is, melynél igyekeztem a korszerű irányelveket figyelembe venni és betartani, szem előtt tartva a szoftver ergonómiát, és a célközönség elvárásait.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.