A Setty felhőalkalmazás fejlesztése CIRCLE rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szeberényi Imre
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A felhő alapú számítástechnika egy korszakalkotó technológia. Az egyik leginnovatívabb informatikai termék, mely a számítástechnika következő forradalmát jelenti. A virtualizációs technológiákra épülő cloud rendszerek hatékony megoldást kínálnak számos problémára. A CIRCLE cloud egy nyílt forráskódú IaaS (Infrastructure as a Service) szintű felhő menedzsment rendszer, melyet az oktatási környezet igényinek figyelembe vételével fejlesztettek ki. Létrehozásával elsődleges cél az oktatók, hallgatók, és kutatók munkájának segítése, a különböző és gyorsan változó oktatási igények kielégítése volt.

A feladatom az volt, hogy a CIRCLE rendszert megismerjem, és egy olyan modullal egészítsem ki, ami lehetővé teszi összetettebb alkalmazások futtatási környezetének grafikus kialakítását. A fejlesztés célja, hogy egyszerűsítse a felhőalkalmazások fejlesztését, futtatási környezetének kialakítását. Munkám az önálló laboratóriumi feladatom folytatása, annak során elkészített grafikus eszköz kiegészítése és a rendszerbe történő integrálása.

A dolgozat második fejezete a cloud technológiát és a CIRCLE rendszer felépítését ismerteti a megvalósított feladat szempontjából. Ugyancsak a második fejezet elemzi a kifejlesztett Setty rendszer moduljait, a virtualizáció eszközeit és azok szerepét elemzi. A harmadik fejezetben a front-end koncepciója, modellje és a grafikus interfész kerül bemutatásra. A kliens-oldali és a szerver-oldali megvalósítás lehetőségét a következő két fejezet ismerteti. A hatodik fejezetben kerül kifejtésre az alkalmazás integrációja és tesztelése. A hetedik, egyben befejező részben, értékelem az elvégzett munkát és ismertetem az alkalmazás előnyeit. Javaslatokat teszek a fejlesztés irányainak lehetőségeire, valamint a jövőbeni felhasználhatóságára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.