A Siemens PCS7-es folyamatirányító rendszere és a Comos tervezőszoftver egymásba integrálhatóságának vizsgálata és bemutatása egy szállítószalag modell segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Max Gyula
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az ipari alkalmazásoknál a legfőbb szempont a profit maximalizálás, melyet a gazdaságosság és a termelékenység növelésével, valamint a hibák előfordulásának minimalizálásával érnek el. Napjainkban, a technológia rohamos fejlődése miatt az ipari versenyben újabb fontos tényező lett a fejlesztési idő minimalizálása, mellyel az új termékek piacra kerülési ideje is nagymértékben csökken.

A legújabb trendek azt mutatják, hogy a hagyományos automatizáló eszközök és funkcionális tervezés vegyítésével az munkafázisok párhuzamosíthatósága, ezáltal a fejlesztési munka hatásfoka radikálisan nő. Az imént említett alkalmazások legfontosabb jellemzői a modularitás, a szabványosság, valamint a flexibilitás, vagyis rendkívül kis energia és időbefektetéssel testreszabott megoldás hozható létre.

A Siemens AG két termékének, a PCS 7-es folyamatirányító rendszerének és a COMOS funkcionális tervezőszoftverének integrációjával szeretné forradalmasítani az ipari létesítmények tervezését. A dolgozatom témája ezen két rendszer ismertetése, valamint alkalmazásuk bemutatása egy Siemens PLC alapú robotkar irányításon keresztül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.