A Windows távoli vezérlése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az egy főre jutó digitális eszközök számának növekedésével megnövekedett az igény ezen eszközök egymás közötti kommunikációjára, irányítására. Példaként említhető egy háztartás, ahol egy lokális hálózaton több asztali-, és hordozható számítógép, mobiltelefon, táblagép található. Az egyik eszközön futtatott szerveralkalmazás képes egy másik készüléken használt kliensalkalmazással történő kapcsolatfelvételre, valamint a kapott üzenetek értelmezésére és végrehajtására. Ilyen utasítások lehetnek különböző bemeneti eszköz műveletek, média lejátszási utasítások vagy a szervert futtató eszköz állapotának módosítása.

Az elkészítendő feladatom célja egy ilyen rendszer megtervezése és megvalósítása volt. A szerver oldali megvalósításhoz egy Java alkalmazást készítettem. A szervert futtató számítógép elsőszámú célplatformja a Windows, a funkciók egy része csak ilyen operációs rendszert használó eszközökön képes működni.

Az irányító klienst kétféle platformon valósítottam meg: az egyik a legelterjedtebb, mobiltelefonokon és táblagépeken futó operációs rendszert, az Android-ot használja fel, a másik egy web alapú asztali alkalmazás, melynek elkészítéséhez az Electron keretrendszert használtam fel.

A diplomamunka segítségével nyomon követhető a teljes alkalmazásfejlesztési folyamat. A felhasznált technológiák ismertetése és elemzése után kitérek a tervezési részletekre, majd az implementációs fázis ismertetésével, a munka értékelésével zárom a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.