A kormányszelep szivárgási tesztjének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sütő Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatomban a vasúti fékrendszerek egyik kiemelkedően fontos elemével a kormányszeleppel foglalkozom. Ez az eszköz felelős a megfelelő fékerők előállításáért és közvetítéséért, és kezeli a kiegészítő légtartályokat. A szivárgási teszt elengedhetetlen a termék validálásához, hiszen egy ilyen szerepet betöltő eszköznél erőteljesen befolyásolhatja a rendeltetésszerű működést.

Mivel ipari környezetben készítettem ezt a munktá, így mindnek előtt röviden vázolom a fogadó céget, és a célkitűzéseket.

A dolgozat első lépéseként az irodalomkutatás nyomán mutatom be a vasúti fékrendszerek történtet, alapvető elveit és működési koncepcióit. Elhelyezem a kormányszelepet ezen rendszeren belül, és részletesem bemutatom különböző moduljainak szerepét és funkcióit.

A következő feladatom a régi és az újgenerációs kormányszelep különbségeinek és hasonlóságainak felderítése volt, hiszen ezek nagyban megváltoztathatják és meg is könnyíthetik a munkafolyamatot. Emellett fontos volt felderítnem a szivárgási tesztek típusait, és a cégnél elterjedt lehetőségeket, hiszen így alkalmazhatom a megfelelő és praktikus koncepciót.

Ezek után pedig rátérek a megoldás ismertetésére. Beszélek az elkészített pneumatikus tervről, és a tesztprogramról, végül pedig levonom belőle a megfelelő konklúziót.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.