A központi érkeztetésű dokumentumok kezelése az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Összefoglaló

A szakdolgozatom során az Oracle Siebel CRM rendszert kellett használnom és ennek segítségével elvégeznem az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon bevezetett új iktatási felület fejlesztését.

A feladat kezdetén megismerkedtem a régi iktatási felülettel és a beérkező dokumentumok feldolgozási módszerével. Ezt követően az ügyféllel egyeztettük az újonnan bevezetendő központi érkeztetés folyamatát és az ehhez szükséges felület tervezetét.

A szakdolgozat első részében megvalósítottam az új iktatási felületet, melyen a küldemények és a hozzá tartozó iratok megjelenítésén, illetve az egyes iratokhoz kapcsolódó adatok hozzárendelésén volt a fő hangsúly. Ezek megvalósításához többféle típusú és különböző Business Component-ekre épülő Applet-eket használtam. Az iktatási folyamat részeként lehetőséget kellett biztosítanom, hogy hibás szkennelés esetén az egész küldemény visszaküldhető legyen. Az egyes iratokról másolat készíthető a rendszeren belül és az iktatási folyamat lezárásaként iktatószámot lehet kérni az egyes iratokhoz létrehozott feladatokra.

A központi érkeztetés során bejövő interfészt kellett létrehoznom, melyen keresztül a központban vagy a megyei szkennelési pontokon beszkennelt állományokat fogadni tudtam és ezeket a Siebel rendszerbe be tudtam integrálni.

Az iktatási folyamat végén a küldemény és a hozzá tartozó iratok tulajdonságairól egy általam létrehozott kimenő interfészen keresztül értesítést küldtem a FileNet rendszernek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.