A szelektív hullámforrasztás technológiájának tanulmányozása és optimalizálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ruszinkó Miklós
Elektronikai Technológia Tanszék

Az utóbbi évtizedekben az elektronikai gyártásban nagy fejlődések mentek végbe. A tudomány és technika ezen ágának a fejlődését az igények, az egyszerűsítés, a költséghatékonyság ösztönözte. Ezt az előrelépést a tudomány és technológia más ágainak fejlődése tette lehetővé. Az elektronikai gyártás fejlődésével, új igények születtek, ennek kapcsán jöttek létre a szelektív hullámforrasztó berendezések.

Munkám során ezzel a technológiával, és egy ilyen berendezéssel foglalkoztam. Célom bemutatni a jelenleg használt forrasztási és szerelési technológiákat, a szelektív hullámforrasztás lehetőségeit.

Ismertetem a berendezés működését, működésének feltételeit, lehetőségeit. Erre készítettem két tesztpanelt, melyeken próbaforrasztásokat végeztem, ezek eredményeit, ezzel kapcsolatos tapasztalataimat taglalom bővebben. Feltárom továbbá a berendezés felületszerelt lehetőségeit is, melynek a vegyes szerelésnél van jelentősége.

Elkészítettem több optimalizált paraméter táblázatot, melyekben az ideális beállítások találhatóak különböző fúvóka méretekhez, különböző szelektív hullámforrasztási technikákhoz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.