AAL (Ambient Assisted Living) intelligens tér szimulátor Jason platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dobrowiecki Tadeusz Pawel
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A feladat egy idősfelügyeleti rendszer modellezése. Ennek oka, hogy a valóságban egy ilyen rendszer kitelepítése rendkívül költséges, ezért kell előtte a rendszer beállításainak megfelelő számítógépes rendszert tesztelni. Így megkaphatjuk az elvárt mérési eredményeket melynek segítségével finomíthatjuk a valódi rendszert, mielőtt az valójában is telepítésre kerülni a vásárlónál.

A rendszerben egy ember mindennapi cselekvései vannak modellezve, és az ezen cselekvések mérésére szolgáló szenzorhálózat. A szenzorhálózat méri a környezet és az ember paramétereit és szükség esetén a rendszer hátterében futó intelligens felügyeleti rendszer meg tudja hozni a megfelelő beavatkozásokat.

Az én feladatom volt, egy komplett leíró rendszer elkészítése melyből a rendszer képes felépíteni magát. Meg kellett oldanom a mérési eredmények megjelenítését grafikusan és szöveges alapú fájlokban. Fejlesztenem kellett a szenzorhálózatot és az ember tulajdonságait.

A szimulátor Jason platformon lett implementálva, kiegészítve Java nyelvű segédosztályokkal.

A szakdolgozatban bemutatom a rendszer felépítését egészen az alaptoktól a program bezárásáig. Kitérek az implementálási nehézségekre, a szimulátorban megvalósított extra funkciókra a működés tesztelésére valamint a továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.