ABB szoftverek alkalmazási lehetőségei Rockwell Automation Historian környezetben központi adatgyűjtési feladatokra

OData támogatás
Konzulens:
Katona László Dr.
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatomat a Gamma Digital Kft.-nél készítettem. Témája a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár budapesti üzemében zajló központi adatgyűjtési feladathoz kapcsolódik.

A gyár injekció gyártó üzemében beüzemelésre kerülő zsiliprendszerek és mosogatók nem rendelkeztek olyan szoftverrel, ami a sterilezéshez illetve a tisztítási programhoz kapcsolódó kritikus paramétereket központi helyen gyűjtené, tárolná illetve jegyzőkönyv nyomtatására lenne alkalmas. A központi adatgyűjtési projekttel a Gamma Digital Kft.-t bízták meg.

Feladatom az ABB Compact HMI 800 szoftverének illesztése volt a már meglévő központi adatgyűjtő Rockwell Automation Historian környezetbe. Ehhez szükség volt a Richter Gedeon központi adatgyűjtő rendszerének megismerésére, és a felhasználni kívánt szoftverek tanulmányozására.

A zsiliprendszerek egy-egy zsilipből és egy-egy hozzá integrált sterilizálóból álltak. Ezeket és a két mosogatót, azaz összesen hat berendezést kellett az adatgyűjtő szerverhez illeszteni. Ezen berendezésekben S7 200-as illetve 300-as PLC-k találhatók, ezekre kellett az adatgyűjtést OPC adatkapcsolaton keresztül megvalósítani.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.