ASP.NET Core alapú szolgáltatás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A záróvizsga az egyetemi tanulmányok egyik fontos mérföldköve a hallgatók számára. Csak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) minden félévben több száz hallgató tesz záróvizsgát, amely feltétele az oklevél megszerzésének. A záróvizsgák a létszámból fakadóan is komoly szervezést igényelnek, a hallgatók mellett a vizsgáztatókat, illetve a vizsgabizottság tagjait is érintve. A modern informatikai szolgáltatások jelentősen megkönnyítik a nagy energiabefektetést igénylő szervezést, ugyanakkor számos munkafolyamat zajlik még mindig manuális, nem korszerű eszközök használatával.

Jelen dokumentumban a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának (VIK) Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékén (AUT) zajló záróvizsga beosztás problémájával foglalkozok, és mutatok be egy több komponensből álló megoldást, amely a tanszéki Záróvizsga segédhez kapcsolódva modern, webes alapokra építkező eszközt ad a szervezők kezébe. Az általam kifejlesztett modul az ismert körülményekhez igazodva, az ismert adatokra építkezve alakít ki egy meglevő folyamatokat figyelembe vevő, ám azt sok tekintetben optimalizáló rendszert. Ennek részeként javaslatokkal, automatikus korrekciókkal segíti a munkát, emellett lehetőséget biztosít a hibák felderítésére. Ehhez kapcsolódóan készítettem a beosztással kapcsolatos visszajelzést lehetővé tevő kimutatásokat, valamint lehetővé tettem a beosztás kihirdetését.

A bemutatott megoldás segít a technológia adta lehetőségeket jobban kihasználni a záróvizsga beosztás tekintetében, és megerősíti a kapcsolódó segéd központi szerepét a záróvizsgákkal kapcsolatos ügyek lebonyolításában.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.