ASP.NET MVC alapú oktatási portál

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Internet terjedésével a távoktatás is fontos szerepet kapott. A nyelvtanítás ugyan még ma is nagyrészt személyes jelenlétet igényel, de fontossá vált, hogy a tanárok a tanórán kívül is kapcsolatban álljanak a diákjaikkal.

A nyelvtanárok általában a papír alapú feladatokat, könyveket részesítik előnyben, hiszen rengeteg felhalmozódott írásanyag (tesztek, tankönyvek) áll rendelkezésükre. A házi feladatok ki- és beadása azonban gyakorta online, különféle csatornákon zajlik. Az oktatási anyagok, feladatok digitalizálása, kijavítása, továbbítása és tárolása nem egyszerű feladat. Előnyös lenne, ha az oktatáshoz kapcsolódó adminisztrációs feladatokat, a tanulócsoportokkal való kommunikációt is egy rendszerben, egy szoftveren belül lehetne megoldani.

Ez a diplomaterv egy olyan, ASP.NET MVC alapú webalkalmazás fejlesztését kíséri végig, amely a fenti problémákra megoldást nyújt. Az alkalmazás fejlesztése során különös figyelmet fordítottam a felhasználóbarát működésre, és a továbbfejleszthetőségre.

Dolgozatom első felében röviden feltérképezem az eddigi megoldásokat ezen a területen, majd részletesebben bemutatom a fejlesztés során felhasznált technológiákat is.

Dolgozatom második felében a webalkalmazás fejlesztésének fázisait mutatom be, lépésről lépésre. Először elvégzem a rendszer specifikálását, kitérve a felhasználói esetekre és igényekre. Ezután a tervezés részben részletesebben is modellezem az elkészítendő szoftvert. Az implementáció bemutatása során a felhasználói, és fejlesztői szempontból érdekesebb funkciókat is részletezem, majd a dolgozat a fejlesztés végére érve teszteléssel, a továbbfejlesztési lehetőségek ismertetésével, és az eredmények összegzésével zárul.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.