ATC radar performancia problémái

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Levente
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

A BME Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszékének Radar Kutató Csoportja és a HungaroControl zRT (HC zRt). több éve működik együtt különböző projektek kapcsán. 2010 októberétől négy HVT-s gyakornok dolgozik a HC zRT-nél. Feladatuk összetett, ugyanis egy nagy területen működő multilaterális radarrendszert kell kifejleszteniük. A munka sikeres elvégzéséhez szükséges a négy hallgató közös munkája, ugyanakkor az egyes részfeladatok is kellően összetettek egy-egy diplomamunka megírásához.

A csoport tagjaként a feladatom egy adatfeldolgozó szerver szoftver kifejlesztése, ami összegyűjti az ország különböző pontjaira kihelyezett rádióvevők adatait és azok alapján meghatározza a légtérben lévő repülők helyzetét.

Az így keletkezett plotokat el kell tárolni egy adatbázisban, amit szintén egy általam készített egyszerű kliens segítségével lehet majd megjeleníteni.

A Diplomatervem bevezetésben ismertetem a radarrendszerek általános működését, majd bemutatom a WAMLAT rendszerek sajátosságait. A tárgyalási szakaszban ismertetem a számítógépes rendszer architektúráját, a választott adatszerkezetet, valamint a szerver és a kliens program megvalósításának módját. A fejlesztés során az alábbi szempontokat kell figyelembe vennem: a rendszer legyen hibatűrő, robosztus, a keletkező adatokat titkosítva kell továbbítani, továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy ez jelenleg egy kísérleti rendszer, aminek az első változatát lehetőleg a hardver elkészülésére működőképes állapotba kell hozni.

Végezetül az utolsó szakaszban ismertetem a megszerzett tapasztalataimat, összefoglalom az eddigi eredményeket és bemutatom a ránk váró további feladatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.