AVR szimulátor fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Czirkos Zoltán
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Az utóbbi években újabb területeket hódítanak meg a beágyazott rendszerek: mobiltelefonok, tabletek, háztartási eszközök, lakás-automatizálási rendszerek, szenzor hálózatok, drónok is az alkalmazások között vannak már.

A gyártók előre összeszerelt, alapvető perifériákkal ellátott, bővíthető, kísérletező illetve prototípuskészítő kártyákat is a fejlesztők rendelkezésére bocsájtanak. Ezeknek a lényege, hogy néhány modul egyszerű összekötésével egészen bonyolult prototípusok is könnyedén megépíthetőek. Általában programozói környezetek és előre megírt programkönyvtárak is járnak ezekhez. Az egyik legismertebb és legelterjedtebb ilyen eszköz az Arduino UNO.

A szakdolgozat témája egy ilyen rendszert szimulálni képes PC program készítése. A kiválasztott eszköz egy AVR ATmega328P mikroprocesszort használ, ami egy viszonylag kis teljesítményű, 8 bites processzor, ugyanakkor keveset fogyaszt és olcsó. A szimulátor segítségével az érdeklődők a PC-jükön próbálhatnák ki ennek a rendszernek a programozását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.