Adaptív megjelenítés az Európai Parlament szavazásainak publikus adataihoz

OData támogatás
Konzulens:
Kazi Sándor Antal
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az Európai Unió és a benne élő emberek jelenjének és jövőjének erősen meghatározó intézménye, az Európai Parlament és annak képviselői. Jelen dolgozatban egy olyan felületet hozok létre, amely a parlament működése során létrejövő adatokra építkezve számos érdekes információ megszerzésére és létrehozására ad lehetőséget a felhasználóknak és a lehetőséget arra, hogy ezeket az információkat grafikus vizualizációk révén továbbadhassák a publikum számára.

A dolgozat bemutatja azokat a tervezési és döntési folyamatokat és ezeknek gyakorlatban való implementációját, amelyek elvégzése létrehozta ezt a vizualizációs felületet. A dolgozat ismerteti az Európai Parlament alapvető felépítését és működését és a ParlTrack projekt által létrejövő, és a dolgozatban felhasznált adatok értelmezését. Ezek után ismertetésre kerülnek a jelenleg általánosságban használt vizualizációs informatikai eszközök, amelyek segítségével egy ilyen felület létrehozható, majd közülük az egyiknek a kiválasztásával gyakorlatban is megtervezett és megvalósult end-to-end rendszer implementálása a részegységekkel együtt.

A munka végén a létrejövő funkcionalitás kerül bemutatásra, a létrehozott példa vizualizációk által. Végül ismertetem a rendszer további fejlesztési lehetőségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.