Adatbányászati algoritmusok alkalmazása PLM Receptfejlesztés területen

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

A diplomamunkám során egy SAP Fiori alkalmazás tervezését és fejlesztését mutatom be PLM Receptfejlesztés (Product Lifecycle Management - Recipe Development) területen. Az alkalmazás adatbányászati technikák használatával nyújt segítséget a receptfejlesztés folyamatában.

A feladat elkészítéséhez tanulmányoznom kellett a termék életciklus menedzsment szoftvercsomag részét képező Receptfejlesztési terméket és annak főbb objektumait, a specifikációt és a receptet, valamint a receptfejlesztés folyamatát. Ezen kívül meg kellett ismerkednem az adatbányászattal és azon belül az alkalmazás elkészítéséhez szükséges algoritmusokkal.

A feladat elkészítéséhez szükséges üzleti ismeretek leírását követően a munka során megismert és felhasznált technológiákat mutatom be. Ezek között szerepel az S/4HANA termék, valamint az analitikai architektúra, az R nyelv és a modellek fejlesztéséhez használatos környezet.

Az üzleti és a technológiai ismertetőt az alkalmazás tervezésével folytatom. A tervezés befejeztével a fejlesztői környezetről és a szükséges beállításokról elvégzésének mikéntjéről írok. Ezt követően az elkészített fiori alkalmazás ismertetése következik a technológiai rétegeknek megfelelően.

Az alkalmazást követően a hasonlóságok számításának módját ismertetem részletezve az általam készített keretrendszert, valamint a megoldásom során implementált hasonlósági függvényeket.

Végezetül a megoldás teszteléséről, a teszteléshez szükséges eszközökről valamint a fejlesztési lehetőségekről ejtek szót.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.