Adatbányászati módszerek alkalmazása csapatsportok taktikai elemzéséhez

OData támogatás
Konzulens:
Barta Gergő
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban a sport az emberek szórakoztatásának egyik legfontosabb része. Ennek következtében, mint üzletág is nagy befolyással rendelkezik, nem csoda, hogy egyre több szakember foglalkozik ennek elemzésével. Ezek a tudósok a sport elemzők (data analytics), akiknek feladata, hogy a manapság rendelkezésre álló hihetetlen mennyiségű sport statisztika segítségével, új, eddig fel nem fedezett összefüggéseket fedezzenek fel, melyekkel segíthetik a csapatok teljesítményének maximalizálását.

Ezen szakdolgozat célja egy szezonnyi kosárlabda mérkőzési statisztika felhasználásával egyfajta taktikai elemzés készítése adatbányászati módszerekkel, mely meghatározza, hogy melyik az a játékstílus, aminek alkalmazásával a bajnokság végére egy csapat a lehető legjobb helyezést érheti el.

Ezt a tudásfeltárási folyamatot követhetjük végig kezdve az adatok feldolgozásától, transzformációjától egészen a csapatok taktikai profiljainak létrehozásáig, amikből meghatározható a győzelmet garantáló leghatékonyabb játékstílus.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.