Adatforrás független web alapú dashboard

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az elmúlt évtizedben az internet széleskörű elterjedésével az emberek tapasztalt felhasználókká és fejlesztőkké váltak, így egyre fontosabb szerepet tölt be az online világban az egyes honlapok kinézete, személyre szabhatósága, valamint azok kódjának újrafelhasználhatósága. Diplomamunkámban egy online web alapú dashboard rendszert specifikálok és hozok létre. Ennek segítségével a felhasználók egy interaktív felületet kapnak, ami különböző adatforrásokból származó adatok megjelenítésére alkalmas, egy időben. A felhasználói felület a rajta található elemek mozgatásának és átméretezésének segítségével teljes mértékben személyre szabható.

Az első fejezetben ismertetem a weblapok folyamatos gyarapodásával járó egyre nagyobb piaci igényt azok megjelenése iránt, valamint az internetet használók által támasztott, egyre jobban növekvő elvárásokat az egyes online felületek személyre szabhatóságára.

A második fejezetben részletesen bemutatom a megvalósítás folyamán felhasználni kívánt webes technológiákat. Külön kitérek azok előnyére, használatára, valamint felépítésére és szintaxisára. Bemutatom az egyes technológiák közötti összefüggéseket, és azt, hogy miért azokat választottam a diplomamunkám elkészítéséhez.

A harmadik fejezetben részletes ismertetem a piacon már megtalálható web alapú dashboard alkalmazásokat, külön kitérve azok kinézetére, használhatóságára, személyre szabhatóságára, valamint további előnyeire, és esetleges hátrányaira. A fejezet végén egy táblázatban összegzem a saját személyes tapasztalataimat az egyes termékekről.

A negyedik fejezetben specifikálom a web alapú dashboard alkalmazásomat, majd az ötödik fejezetben az erről készült tervet mutatom be, külön kitérve az egyes modulokra, azok kapcsolataira valamint működési mechanizmusaikra. A hatodik fejezetben ismertetem az implementálás folyamatát, majd az utolsó fejezetekben az elkészült alkalmazás tesztelésének eredményeire valamint az alkalmazás használatára térek ki.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.