Adatgyűjtés és jelentéskészítés WinCC Flexible környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Különféle termelési folyamatok esetén kitüntetett jelentőséggel bír a technológiai és termelési paraméterek nyomon követése, naplózása, valamint a tárolt adatok felhasználásával összefoglaló jelentések készítése. A grafikus operátori terminálok terjedésével igényként merül fel, hogy ezek a jelentések a folyamatközeli terminálokon is megjeleníthetők legyenek.

A diplomaterv egy olyan adatgyűjtő és jelentéskészítő alkalmazásokból álló modult mutat be, mellyel egy meglévő HMI projekt nagyobb változtatások nélkül kiegészíthető. A WinCC Flexible platformon megvalósított modul rugalmasan paraméterezhető és a felhasználók igényeihez alakítható. A naplózó alkalmazás a WinCC Flexible beépített naplózási funkcióinál rugalmasabb, képes a felhasználó által futásidőben, dinamikusan paraméterezhető módon a folyamatparaméterek távoli SQL-alapú adatbázisszerverre való mentésére,

A távoli szerveren futó szolgáltatások által készített, áttekinthető, grafikus elemeket is tartalmazó jelentéseket az alkalmazás az operátori terminálon jeleníti meg. A dinamikus jelentéskészítési metódus biztosítja, hogy a felhasználó számára mindig az aktuális adatokból generált jelentés álljon rendelkezésre például üzemzavar, termék- vagy műszakváltás esetén. Az elkészült modul működését a dolgozat egy valós gyógyszeripari alkalmazás naplózó és jelentéskészítő funkciókkal való kibővítésén demonstrálja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.