Adatgyűjtés, -rendszerezés, és -vizualizáció kooperatív intelligens közlekedési rendszerek V2X kommunikációs hálózataiban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bokor László
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A modern járművekben rengeteg szenzor van és a V2X kommunikációval egyre több információ áll majd rendelkezésre. A dolgozat célja a járművek saját szenzoraik által és más járművektől vagy az infrastruktúra elemeitől V2X kommunikációval megszerezhető adatok összegyűjtése és rendszerezése.

A dolgozat első része a szenzorokkal és a járműveken belül használatos kommunikációs hálózatokkal foglalkozik. Ez a rész foglalkozik a szenzorok fizikai részleteivel és az egyes szenzorok felhasználási területeivel. Átfogó képet ad, hogy a ma használt alkalmazások milyen követelményeket támasztanak a kommunikációs hálózatokkal szemben, és az egyes alkalmazásokhoz melyik hálózat megfelelő.

Utána a V2X kommunikáció kerül bemutatásra. Ebben a részben az európai szabványban definiált protokollok és az ezek segítségével megvalósítható ADAS alkalmazások vannak a középpontban.

Végül egy általam tervezett és implementált adatvizualizációs webalkalmazást fogok bemutatni. Ennek a résznek az elején a felhasznált modulok vannak bemutatva, majd az alkalmazás felépítése és az implementáció legfontosabb elemei vannak részletezve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.