Adatgyűjtő áramkör illesztése és vezérlése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat célja egy olyan mérőberendezés bemutatása, mely képes tájékoztatni a felhasználót egy adott környezet időjárási paramétereiről. Az eszköz lehetővé teszi a hőmérséklet és a napsugárzás erősségének mérését. Az egység több napon keresztül is tudja rögzíteni az értékeket, így statisztikák megjelenítésére is alkalmas. Az adatokat egy Bluetooth modul segítségével mobil készülékre küldi, amennyiben a felhasználó lekérdezi az adatgyűjtő hardvert. A mobil eszközre írt alkalmazás felépíti a Bluetooth kapcsolatot az egységgel, majd jelzi az aktuálisan mért paramétereket, illetve grafikonon szemlélteti a teljes méréssorozatot.

A dolgozat részletesen foglalkozik az adatgyűjtő egység megtervezésével és elméleti hátterével. Bemutatja a felhasznált alkatrészek jellemzőit, és illesztésüket az áramkörbe.

A hardveregységen futó firmware jellemzése szintén terjedelmes része a munkának. Az adatgyűjtő programjának felépítésén kívül a Bluetooth modul felprogramozásának részletei is megtalálhatóak.

A mobilalkalmazás kivitelezéséhez szükség volt az Android platform, illetve annak Bluetooth API-jának megismerésére. Az ezzel kapcsolatos összefoglalók, és az applikáció pontos felépítése szintén a dolgozat szerves részét képezik.

A dokumentációban külön fényképek, ábrák és screenshot-ok segítik az adatgyűjtő berendezés minél precízebb bemutatását. Az eddig felsoroltakon kívül szó esik a tervezés során felmerült problémákról, és az esetleges további fejlesztési, bővítési lehetőségekről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.