Adatgyűjtő- és kiértékelő feladatokat támogató kiterjeszthető keretrendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Internet of Things elterjedésével a szenzorok egyre olcsóbbak és népszerűbbek lettek a felhasználók körében. Ez a folyamat nem kerülte el az egészségügyet sem, ahol már eddig is számos eszköz állt rendelkezésre.

Az okostelefonok és okosórák is tartalmaznak beépítve pulzusmérőt, azonban már könnyen használható különálló EKG szenzorok is elérhetők mindennapi használatra. A szenzorok által mért adatokat felhasználva egyszerűbbé tehetjük mindennapjainkat, mivel folyamatos visszacsatolást kaphatunk állapotunkról.

A bonyolultabb egészségügyi adatok elemzését szakorvosok végzik, azonban az eredményekre a betegeknek sokszor heteket kell várniuk. Ellenben egy szoftverrendszer segítségével lehetőségünk van a mért értékeket automatikusan kielemezni, ezzel csökkentve a várakozási időt, és jelentősen megkönnyítve az orvosok munkáját.

Ebben a dolgozatban egy olyan keretrendszer megtervezésének és megvalósításának részleteit lehet olvasni, melynek segítségével különböző típusú egészségügyi paramétereket elemző modulok dinamikus kezelése valósítható meg. Ezek a modulok számos szolgáltatást érnek el a keretrendszeren keresztül, ami a modulok fejlesztését egyszerűsíti. A dolgozat kitér a keretrendszer egy egészségügyi mérőrendszer szerver oldalához történő integrációjára, annak kihívásaira.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.