Adatgyűjtő szolgáltatás készítése e-commerce célokra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Juhász Sándor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A webáruházak esetében számos olyan adat áll rendelkezésükre a látogatók viselkedéséről, amelyek segítségével pontosabb képet kaphatunk a megcélzott vásárlói réteg szokásairól. Ezen adatok segítségével, a fizikai boltokhoz képest egy pontosabb képet kaphat az eladó a vásárlóiról.

A vásárlók okostelefonjainak bolton belüli mozgását vizsgálva lehetségessé válik a webáruházak látogatottsági adataihoz hasonló adatokat generálni, viszont annak érdekében, hogy a kereskedő pontos képet kapjon a vásárlói szokásokról, elengedhetetlen a követési adatok összekapcsolása a vásárlási tranzakciókkal.

A szakdolgozatom keretében egy olyan adatgyűjtő szolgáltatást készítettem el, amely a vásárlási tranzakciók adatait összegyűjti a különböző kereskedői rendszerekből egy központi adattárházba.

Ebben a dolgozatban be fogom mutatni az adatgyűjtő szolgáltatás egyes elemeit, azt, hogy miképpen alkalmazkodik a különböző kereskedői rendszerek szoftvereinek eltéréseihez, illetve, hogy milyen speciális megoldásokat kellett alkalmazni adatkapcsolat létesítéséhez távoli rendszerekkel. Végezetül, meg fogom becsülni a rendszer feldolgozó kapacitását, azaz azt, hogy legfeljebb hány üzlet adatait tudja folyamatosan szinkronizálni a központi adattárházzal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.