Adatintegráció megvalósítása felhő alapú zenei metaadattárban

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az interneten elérhető különböző zenei metaadatbázisok eltérő minőségű és részletességű szolgáltatást nyújtanak, melyben gyakran tévedések, hibák, elírások sokasága hemzseg. Manapság a zenék könnyű hozzáférhetősége miatt a zenekedvelők számára fontos lenne, hogy egy megbízható, könnyen elérhető forrásból jussanak hozzá zenei metaadatokhoz gyűjteményük rendezésére.

A cél ezért egy olyan szolgáltatás elkészítése volt, amely már meglévő metaadatszolgáltatások tartalmait képes egységes sémába integrálni, és az így beszerzett adatokat karbantartani. Ehhez egy felhő alapú metaadattárat készítettem, amely egy webszolgáltatáson keresztül érhető el. Egy kliensalkalmazás csatakozik hozzá, ami megjeleníti az adatbázis tartalmát a felhasználók számára.

A program teljes egészében C#-ban készült, felhőszolgáltatásnak a Microsoft Azure-t választottam, a WPF alapú kliensalkalmazás pedig Web API segítségével kommunikál vele. Külső adatszolgáltatása a MusicBrainz, de további szolgáltatásokkal is kiegészíthető.

Az elkészített szolgáltatás egy olyan felhőalapú zenelejátszó háttérrendszerét képezheti, amelyben a felhasználók tartalmakat kedvelhetnek, lejátszási listákat hozhatnak létre, így kialakítva saját zenei profiljukat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.