Adatkezelési megoldás CMS alapú nagyvállalati raktárrendszerekhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság a raktárkezelés egy nagyon fontos eleme a cégek életének. A raktárkezelő rendszerek egy fontos részét teszik ki a termelési láncnak. Fő feladatuk a nyersanyagok és termékek nyilvántartása, illetve az anyagmozgás monitorozása. A raktárkezelési funkciók közé tartozik a tetszőleges számú raktár adminisztrációja, ajánlatok és rendelések menedzselése, bevételezés, kiadás, mozgatás, és leltár.

Jelen dolgozat célja egy raktárkezelő rendszer adattárolási rétegének bemutatása, és megvalósítása. Első körben bemutatásra kerülnek a különböző meglévő megoldások, majd felmérésre kerül a megoldáshoz felhasználható technológiák köre. Az elkészült adatkezelő réteg képes a raktározási funkciók támogatására, és statisztikai adatok megjelenítésére egy riporting rendszer segítségével.

A fentiek megvalósításához egy olyan adatszerkezet kerül bemutatásra, amely generikus és ezáltal tetszőleges típusú raktárrendszer menedzselését támogatja. Az adatszerkezet képes többféle raktár felvételére, hierarchikus felépítés leírására és a raktárak közötti mozgatás adatréteg szintű támogatására. A rendszer által kezelt egységek is generikus módon kerülnek leírásra, így bármilyen méretűn mennyiségű, darabszámú áru vagy anyag mozgatható és leltárazható a felvett raktárakban.

Ezen felül a rendszerhez tartozik még egy riporting megoldás is. Ez egy adattárházból és a kimutatások megjelenítéséhez szükséges alkalmazásból áll. Ennek segítségével megőrizhetőek a historikus adatok, és azokból döntéstámogató következtetések vonhatóak le.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.