Adatvizualizáció Android eszközökön

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gönczy László
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az emberi agy számára könnyebb értelmezni, feldolgozni a grafikusan ábrázolt, azaz vizualizált információt, mintha ugyanezt hosszas leírások vagy szöveges adatsorok formájában olvasná. Egy diagramon sokkal egyszerűbben lehet felfedezni az összefüggéseket, tendenciákat, mint ugyanezt táblázatokból kiolvasni.

Asztali számítógépekre már hosszabb ideje léteznek olyan kiforrott megoldások, amelyek akár nagy mennyiségű adaton is alkalmasak interaktív, feltáró jellegű vizuális analízisre.

Más a helyzet a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő mobil eszközökkel. Ezek komolyabb számítási teljesítményt igénylő műveletekre ugyan kevésbé alkalmasak, a felhasználó számára történő interaktív adatmegjelenítésre viszont jól használhatóak lennének. Ennek ellenére általános célú adatvizualizációs alkalmazás jelenleg nem elérhető erre a platformra.

A diplomatervem célja, hogy körüljárjam egy általános célú adatvizualizációs rendszer Android platformon történő megvalósításának lehetőségét, mind a kapcsolódó technológiák szempontjából, mind a platform lehetőségeinek tekintetében. Feladatom, hogy megtervezzek és implementáljak egy egyszerűbb működő alkalmazást, amely tetszőleges adatok vizualizációját teszi lehetővé interaktív diagramok segítségével, továbbá képes egy távoli szerveren elvégzett műveletek eredményeinek megjelenítésére is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.