Ad-hoc csapatmunka portál Azure platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai társadalmunk minden téren egyre inkább támaszkodik az internet nyújtotta szolgáltatásokra. Ennek a jelenségnek a része az is, hogy egyre több olyan feladat adódik, ami interneten keresztüli együttműködést kíván a résztvevőktől, legyen az munkahelyi feladat, nyílt forráskódú szoftverek fejlesztése vagy egy baráti esemény megszervezése. Így magától értetődő, hogy növekvő igény fog mutatkozni olyan speciális, kollaborációs eszközökre, amelyek támogatják az ilyen jellegű csapatmunka megszervezését.

Egy ilyen eszköznek a legfontosabb funkciója az, hogy támogassa a kommunikációt a csapattagok között. Ehhez először természetesen megvalósítandó a különböző csapatok és projektek létrehozásának lehetősége. Ezt követően szükséges felületet biztosítania egymás közötti kommunikációra. Emellett hasznos, ha lehetőséget ad különböző feladatok definiálásra is, hogy objektívebben lehessen követni a projekt állapotát. Nagyon sok esetben merül fel az igény különböző dokumentumok egymás közötti megosztására is, így ennek támogatása is elvárható egy ilyen eszköztől.

Diplomatervem célja egy olyan ad hoc csapatmunka portál létrehozása, amely alkalmas arra, hogy ezeket az alapvető kollaborációs funkciókat kielégítse. Emellett nagy hangsúlyt helyeztem arra is, hogy az alkalmazás asztali számítógépen és okostelefonon egyaránt a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Ehhez elkészítettem egy ASP.NET Core alapú központi kiszolgáló REST szolgáltatást, egy erre épülő webalkalmazást Vue.js használatával, valamint egy natív mobilalkalmazást Xamarin.Forms keretrendszer segítségével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.