Adminisztrációs rendszer fejlesztése kisvállalkozások folyamatainak támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a különböző számítógépes rendszerek és az okos eszközök számát tekintve folyamatos növekedés figyelhető meg. Ez a tendencia érvényesül a kereskedelem területén is, ahol a kisvállalkozások is kezdik felfedezni a különböző rendszerek alkalmazása nyújtotta lehetőségeket. Az ilyen vállalkozások számára a piacon fellelhető robosztus, komplex megoldásokat nyújtó lehetőségek helyett optimálisabb választást jelent egy egyedi rendszer használata. A diplomamunkám célja egy ilyen egyedi rendszer elkészítése, amely lehetővé teszi egy vállalkozás számára azoknak az adminisztrációs és speciális feladatoknak az elvégzését, amelyek a mindennapi munkavégzés során előfordulhatnak.

A feladat végrehajtása során a .NET és Android platformokkal, valamint a Microsoft Azure felhőszolgáltatása által kínált lehetőségekkel történő megismerkedést követően egy olyan rendszert készítettem el, amely kisvállalkozások adminisztrációs és egyedi feladatainak elvégzésére ad hasznos és jól használható megoldásokat különböző platformokon. A dolgozatomban az architektúra megtervezéseinek lépései és a felhasznált technológiák ismertetése után az egyes alkalmazások implementációs fázisainak fontosabb részeit mutatom be, megközelítve azokat a belső működés és a felhasználói felületek oldaláról is. Betekintést nyújtok továbbá az Azure felhőszolgáltatás által biztosított lehetőségekbe is, konkrét megvalósítások segítségével szemléltetve azok alkalmazhatóságát és előnyeit. A dolgozat utolsó részében bemutatom az elért eredményeket és ismertetem a rendszer továbbfejlesztésének lehetséges területeit.

A dolgozatban átadom a fejlesztés során szerzett tapasztalataimat, melyek jó tanulsággal szolgálhatnak hasonló témakörökben elkészített alkalmazások számára is. A rendszer megvalósításához használt technológiák, keretrendszerek, technikai megoldások, valamint a megvalósított speciális funkciók a hasonló témájú alkalmazások elkészítésénél jól használható kiindulási alapként szolgálhatnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.