Affiliate marketing portál elkészítése Angular alapon

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

YouTube-on nagy népszerűségnek örvendenek a termék bemutató csatornák. Egy ilyen típusú csatornát üzemeltető készítőnek sok lehetősége van a pénzkeresésre: reklámok, szponzorált termékek bemutatása, illetve az egyre népszerűbb affiliate programok.

Az egyik legnépszerűbb affiliate programot az Amazon nyújtja. Az eljárás lényege, hogy a videó készítő az Amazon felületén generál egy speciális linket az adott termékhez, majd több ilyen linket elhelyez a videó leírás részében annak reményében, hogy egy néző a linkre kattintás után megvásárolja a terméket az Amazon áruházában. Ha a vásárlás sikeres, a videó készítő részesedést kap a termék árából.

Sok termék bemutató csatorna rengeteg linket tesz ezért a leírás részbe, ennek viszont az a következménye, hogy nehéz átlátni a listát, nem is biztos, hogy a nézők tudják a keresett termék nevét, csak azt, hogy a videóban hogyan nézett ki.

A dolgozatban erre a problémára mutatok be egy megoldást. Egy közösségi alkalmazást hoztam létre, aminek célja, hogy áttekinthetőbbé tegye a videókban megtalálható termékek felsorolását. Ezt úgy értem el, hogy linkek helyett termék nevek, képek és árak jelennek meg egy bejegyzés alatt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.