Affinitás típusú bioérzékelők vizsgálata felületi plazmon rezonanciás képalkotással (SPRi)

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bonyár Attila
Elektronikai Technológia Tanszék

Kivonat

A felületi plazmon rezonanciás képalkotó (SPRi – surface plasmon resonance imaging) berendezés napjainkban az egyik legelterjedtebb jelölésmentes eszköz a kémiai-, biokémiai kutatások területén, ráadásul képes a folyamatok valósidejű megfigyelésére.

Diplomamunkám célja egy adatfeldolgozó és megjelenítő program fejlesztése volt SPRi berendezés által készített nyers adatfájlok felhasználóbarát módon történő feldolgozásához. Valamint a Bolognai Egyetemmel közös hibridizációs láncreakción alapuló receptor mátrixos DNS chip érzékenységét növelő kísérlet sorozat elvégzése.

A programot megírtam, funkcionális leírást és a tovább fejlesztéshez szükséges dokumentációt készítettem. A kísérlet sorozatot megterveztem és elvégeztem. Az adatokat feldolgoztam az általam Java környezetben fejlesztett programmal majd a kapott adatokat és a feldolgozási folyamatot összehasonlítottam a tanszéken eddig használt programmal. (Windows Excel 2010)

Végezetül a tanszéken elvégzett munkám során szerzett tapasztalataimat, kidolgozott eljárásokat a Diplomamunkám végén összegyűjtöttem SOP (standard operating procedure) formában.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.