Ajánlórendszer webes konfigurációs felületének tervezése és fejlesztése Java és JavaScript alapú technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Gravity Research & Development Zrt. által fejlesztett RECO különböző platformokon szolgáltat ajánlásokat a végfelhasználók számára. A cég ügyfelei közé tartoznak többek között tartalomszolgáltatók és web áruházak is. A feladatom a RECO ajánlórendszer vezérlőpultjának tervezése, és implementálása volt.

A fejlesztés elkezdésének időpontjában az ajánlórendszer konfigurációs felületét egy Java/GWT-ben írt alkalmazás látja el. Ez az alkalmazás azonban nem fejleszthető és bővíthető az újonnan felmerült igényeknek megfelelően, ezért szükségessé vált egy jobban bővíthető, és karbantartható alkalmazás tervezése és fejlesztése. A fejlesztéshez felhasznált nyelvek (Java, JavaScript), illetve eszközök azzal a céllal kerültek kiválasztásra, hogy az alkalmazás megfelelő módon és mélységben egyedi igényekre szabható, továbbá bővíthető legyen.

Az alkalmazás a cégen belüli integrátorok munkáját segíti, illetve könnyíti meg. Az integrátornak az a feladata, hogy végrehajtsa az új ügyfél adatainak felvételét a RECO-ba. Ezen túl konfigurálja azt az interfészt, amelyen keresztül később újabb események és adatok érkezhetnek az ügyfél rendszeréből, valamint azt az interfészt is, amelyen keresztül az ügyfél ajánlásokat kaphat. Az alkalmazásnak az ügyfelek számára jól olvasható és használható struktúrában kell megjeleníteni az információt, hogy megkönnyítse az ajánlórendszer konfigurációját, és minél kevesebb emberi erőforrást vegyen igénybe, ha valamely beállítást, vagy paramétert meg kell változtatni.

Az egyes szerkesztők konfigurációjához kellő mélységű személyre szabási lehetőséget kell biztosítani az fejlesztőknek, hogy minél több, előre nem látható módon lehessen bővíteni, vagy korlátozni a rendszer egyes részeinek konfigurációját az ügyfelek számára.

Mivel az alkalmazás az ajánlórendszer minden ügyfeléhez külön szerverre kerül, így csak két jogosultsági kör kerül bevezetésre: az integrátori, valamint az ügyfél. Az integrátori jogosultságok bővebbek az ügyfél jogosultságaihoz képest, mert az integrátornak konfigurálnia kell az ügyfél számára használható lehetőségeket az alkalmazásban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.