Alapkezelő rendszer fejlesztése banki környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomban áttekintettem a befektetési alapok működési és törvényi környezetét, típusait, és egy alapkezelő társaság működését. Munkám során részt vettem egy alapkezelő cég létező nyilvántartó rendszerének fejlesztésében.

Először a felhasználóktól érkező konkrét fejlesztési igényeket valósítottam meg. Ilyen volt a nyugdíjpénztári NAV-ok egyeztetése, a zárási dátum beállítása és kezelése, valamint az árak élesítése. Ezen kérések megvalósításához először megterveztem a fejlesztés menetét, majd mind kliens, mind szerver oldalon megvalósítottam a leírtakat.

Ezt követően lehetőségeket kerestem, hogy a tárolt eljárások futási idejét mivel lehetne csökkenteni. Az itt szerzett ismeretek alapján két létező eljárást optimalizáltam, melynek sikerességét futtatási statisztikákkal támasztottam alá.

Végül megvizsgáltam az alapokat nyilvántartó rendszernek egy korszerűbb fejlesztőkörnyezetre való áttérésének a lehetőségét. Ehhez elkészítettem az új teszt verzióját a programnak, másik fejlesztőkörnyezetben, másik programozási nyelven.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.