Alkalmazás fejlesztése Xamarin platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy mobil alkalmazás készítése és karbantartása mindig nagy kihívást jelent a fejlesztő számára, ha alkalmazását nem csak egyetlen mobilplatformon szeretné megjelentetni. A szükséges ismeretek és erőforrások exponenciálisan nőnek egy új platform támogatásakor. A szakdolgozat célja egy cross-platform megoldás bemutatása egy alkalmazás fejlesztésén keresztül. A feladatom egy olyan alkalmazás készítése, amely több platformon működik, és segítségével légzésfunkciós vizsgálatokat lehet végezni. A vizsgálatokat spirométer segítségével kell elvégezni, amely a beépített áramlásmérő egységgel képes mérni a levegő áramlásának sebességét. A mobilkészülék és a spirométer eszköz közötti kommunikáció Bluetooth interfészen keresztül történik.

A megoldás során nagy figyelmet szenteltem a különböző platformokon való futtathatóságra, ezért olyan technológiát választottam a fejlesztéshez, amely támogatja a fontosabb platformokat és minimális platform specifikus kód írásával képes működni azokon. Ennek figyelembe vételével a Xamarin platformra esett a választásom. A platform támogatást ad nem csak az üzleti logika közös kódban való implementálására, hanem a felhasználói felületre is. A projekt végére így sikerült közel 90%-os kódmegosztást elérnem.

Az alkalmazás fejlesztése során megismerkedtem a Xamarin platform sajátosságaival, annak előnyeivel és hátrányaival. Elsajátítottam a Bluetooth 4.0 során használandó fogalmakat és ennek segítségével sikerült megírnom a kommunikációhoz szükséges kódot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.