Alkalmazás fejlesztése hybrid és IPTV STB-ra AGW környezetre

OData támogatás
Konzulens:
Baumann Ferenc
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az informatika világának fejlődése a televíziózás fejlődését, lehetőségeinek bővülését is kiváltotta. A korábbi analóg műsorterjesztést felváltotta a digitális jelátvitel. Kedvenc műsorainkat már nemcsak videomagnó eszköz segítségével rögzíthetjük, hanem beállíthatjuk okos tévénket, hogy rögzítse azt. Emellett megjelentek a TV-s alkalmazások is, melyek segítségével a felhasználó alkalmazásait nagy képernyőn keresztül böngészheti. Jelen diplomamunka ennek a lehetőségnek a kihasználására épült.

A diplomamunka bemutatja az interaktív tévézés lehetőségeit, az AGW fejlesztői keretrendszert. Tartalmazza a diplomaév során elkészült alkalmazás és webszolgáltatás terveit, tesztelését. Az alkalmazás témája a sport, mely közel áll hozzám. Az alkalmazás tartalmazza a liga legfrissebb eredményeit, aktuális tabellákat, a liga menetrendjét, statisztikákat, valamint a csapatok kereteit és azok mérkőzéseit időrendben.

Emellett tartalmaz egy felhasználói tesztelést is, melyben több ismerősöm is részt vett. A teszteléshez készült leírás és kérdőív a mellékletek részben megtalálhatók.

Végezetül e dokumentum tartalmaz egy rövid továbbfejlesztési javaslatot is az AGW keretrendszerhez. A javaslathoz készült egy mintaalkalmazás is, mely leírása ugyanebben a fejezetben megtalálható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.