Állatbarát közösségi platform tervezése és megvalósítása Android támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftverfejlesztési ipar fontos részét képezi a közösségi platformok fejlesztése, melyek rengeteg embert kötnek össze. A modern világban az emberi kapcsolatok kialakításában fontos szerepet játszanak. Napjainkban több, mint 2,5 milliárdan vannak jelen közösségi platformokon. A közösségi média jelentős része mobil alkalmazásokon keresztül éri el a legtöbb felhasználót.

A piac rengeteg alternatívát kínál az interneten keresztüli szocializálódásra, de amennyiben kifejezetten háziállatunknak keresünk társaságot, illetve kizárólag velük kapcsolatos információkat, a lehetőségek elég limitáltak.

Egy olyan közösségi alkalmazást volt célom létrehozni, mely a házikedvencek köré épül fel, releváns témákat lehet megvitatni fórumon, vagy személyes üzenetben. A legkézenfekvőbb felhasználói eszközt céloztam meg, a telefont és ezen belül a legelterjedtebb platformot, az Android-ot.

Az elkészült alkalmazás lehetőséget ad közös szimpátia alapján személyes üzenet váltásra, illetve a fórumon a teljes közösséggel témák megvitatására. Mindezeket a felhasználók tehetik szövegesen, vagy képek, videók megosztásával, de készíthetnek közösségi eseményeket is, melyeket később kiterjesztett valóságban tekinthetnek meg.

Az Android alkalmazás kiszolgálásához Hibernate programkönyvtár segítségével felépített és Spring keretrendszerrel menedzselt kiszolgáló szervert készítettem. A dolgozat célja az Android-os és Spring technológiák megismerése és felhasználása volt, valamint a kód minőségének újonnan szerzett tudásom és tapasztalataim alapján a lehető legjobbra fejlesztése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.