Alsó tagozatos matematika gyakorlófeladatok automatikus generálása

OData támogatás
Konzulens:
Lajtha András Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban a tanároknak nagyon sok idejük megy el azzal, hogy az óráikra rendesen felkészüljenek, ami nem ér véget a tankönyvi feladatok, szövegek tanulmányozásával. Különösen igaz ez napjainkban, amikor a szabad tankönyvválasztás korlátok közé szorult. A tananyagot adaptálni kell az osztály igényeinek és képességeinek megfelelően.

A Learndom project célja, hogy könnyítsen a pedagógusok terhén. A program alsó tagozatos (1.-4. osztályfokig) diákok számára biztosít játékos matematikai gyakorló feladatokat. Többféle szint közül lehet választani (egyszerű-haladó-bonyolult). A tanórára való felkészülés idejét ezzel jelentős mértékben lehet csökkenteni, ezzel levéve egy plusz feladatot a pedagógus válláról, mindazonáltal értékes időt szabadíthatunk fel más célok elérése érdekében. Ha a diák figyelmét sikerül jól lekötni, akkor nagyobb eséllyel tudja a tananyagot jól elsajátítani.

A félév során több ilyen programot írtam, és nagyobb feladatként készítettem egy szókereső és egy keresztrejtvény generátort. Ezek segítségével a tanárok sok időt tudnak megspórolni, de mégis minőségi feladatokat tudnak a diákoknak adni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.