Általános biofeedback alapú oktatójáték keretrendszerének megvalósítása mobil eszközre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A technológia soha nem látott léptékben történő fejlődésének köszönhetően napjainkban már olyan területekre is tudományos perspektívaként tekinthetünk melyekre vonatkozóan erre korábban nem nyílt lehetőség.

Manapság az agyhullámok monitorozása, valamint egyéb biológiai reakciók mérése már nem feltétlenül nevezhető a tudomány elszeparált, nehezen megközelíthető területének, így ennek köszönhetően ezek felhasználásának előnyei egyre inkább kezdik az általánosabbnak nevezhető, kevésbé tudományosabb területek javát is szolgálni.

A különböző mobil eszközök dinamikus elterjedésének köszönhetően az eszközök által nyújtott tetszőleges mértékben testre szabható felhasználói felület által kínált lehetőségek előnyeit számos területen lehet kamatoztatni. Az érintőképernyő intuitív valamint könnyen elsajátítható kezelésének köszönhetően például az oktatás területén is alkalmas eszközként szolgálnak a különféle táblagépek, valamint mobil eszközök különböző oktató alkalmazások megvalósításához.

Ha a táblagépekre fejlesztett oktató alkalmazásokat összekapcsoljuk a korábban említett, biológia reakciók mérésére szolgáló fizikai eszközökkel, akkor a tanulási folyamatok ellenőrzése egy újabb szintre emelhető azáltal, hogy különböző visszacsatolási adatok alapján a tanulás sikeressége jobban megbecsülhetővé válik.

A megfelelő eszközök, valamint a játék összehangolt működésének eléréséhez szükséges, hogy egy valamilyen szinten általános, könnyen bővíthető keretrendszer álljon a rendelkezésünkre, melynek használata elősegíti az említett együttműködést, ugyanakkor könnyű csatlakozási felületet biztosít az oktató alkalmazások irányába.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.