Általános célú színes adat megjelenítő készülék tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Benesóczky Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Irányítási rendszerek központi adatgyűjtésénél az érzékelési feladatot gyakran az irányított folyamat közelében elhelyezett távadók látják el, melyek bemenő jelükkel arányos nagypontosságú analóg vagy digitális jelet továbbítanak a központ felé, ahol ezek kiértékelésre kerülnek.

Szakdolgozatom során egy általános célú színes adatmegjelenítő készülék tervezésének lépései kerülnek bemutatásra az irodalomkutatástól egészen a kivitelezésig. A készülék a Vertesz cég által gyártott különböző típusú távadók jeleit hivatott megjeleníteni kijelzőjén a felhasználó által a menüben definiált módon, illetve biztosítani a hozzáférést az adatokhoz hálózaton keresztül.

A céges környezet lehetőséget ad arra, hogy az elvégezett munkával járó tapasztalatokon és megszerzett tudáson túl, betekintést nyerjek egy valódi, profitorientált cég működésébe, megmutatva hogy a mérnök munkája nem szigorúan a termék műszaki igényeket kielégítő megtervezésére korlátozódik, hanem annak marketing szempontból is helytállónak (eladhatónak) kell lennie.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.